Mokinių atostogos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

DISLEKSIJOS SAVAITĖ

Mokykla spalio 9-14 dienomis prisijungė prie trečius metus Lietuvoje vykdomos DISLEKSIJOS SAVAITĖS, kurios dėka didinamas disleksijos sutrikimo žinomumas. Šis sutrikimas yra įvardijamas, kaip skaitymo/rašymo sutrikimas. Tai reiškia, kad daugiau nei dešimtadalis pasaulio žmonių sunkiai skaito, negeba suvokti teksto, turi didelių mokymosi sunkumų.  Disleksijos savaitės tikslas – didinti supratimą apie disleksiją, dalintis informacija ir skleisti naujausias žinias, kurios gali pakeisti žmonių, turinčių disleksiją, gyvenimą. Norint atkreipti dėmesį į problemos aktualumą pasirinkta raudona spalva. Mokyklos pagalbos vaikui specialistai su disleksija supažindino pradinių klasių mokinius, tėvus. Logopedė A. Celešienė specialiomis priemonėmis įtaigiai supažindino vaikus, kaip tekstus mato disleksikai, kaip jiems sunku tarti ir rašyti raides bei skiemenis, kokių dar netikėtų sunkumų turi nuo šio sutrikimo kenčiantys žmonės. 

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.