Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

MOKYTOJŲ DIENOS ŠVENTINĖ IŠVYKA

Mokyklos mokytojai savo profesinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną – paminėjo turininga išvyka į Kauno šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčią ir vienuolyną. Viena seniausių Kauno bažnyčių ir vienuolynas iškilo XV a. pabaigoje. Tai buvo vienas didžiausių mūrinių pastatų kompleksas Kaune, patyręs tris gaisrus, svetimų kariuomenių niokojančius smūgius, o 1950 m. sovietų valdžios uždarytas ir paverstas vaistų sandėliu. Savo atgimimą bažnyčia ir vienuolynas kuria iki šiol. 2017 m. Nemunu Kauną pasiekė šv. Adalberto (Vaitiekaus) relikvija – dovana broliams pranciškonams.

Išvykos metu mokytojų laukė nepamirštamas susitikimas su poetu, broliu pranciškonu Bernardu Belicku. Brolis Bernardas šiltai pasveikino atvykusius mokytojus, pasidalijo savo įžvalgomis ir mintimis apie šiuolaikinį pasaulį. Likome sužavėti jautriomis poeto eilėmis, skirtomis mūsų didiems poetams Justinui Marcinkevičiui ir Pauliui Širviui.

Džiaugiamės, kad savo profesinę šventę praleidome taip įspūdingai! 

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.