Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt
PASAULINĖS ŽEMĖS DIENOS MINĖJIMAS
Kovo 20 d. visame pasaulyje minima Žemės diena. Tai diena, kai prasideda astronominis pavasaris. Šią dieną susilygina nakties ir dienos ilgumas. Tai viena svarbiausių aplinkosauginių švenčių, kai kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus, kad mūsų veikla žydinčioje planetoje nebūtų nukreipta tik beatodairiškam mūsų pačių gerovės ir patogumo kūrimui, negalvojant apie ateities kartas. Pasaulinę Žemės dieną prasmingai pasitiko ir mūsų mokyklos mokiniai. Antro aukšto koridoriuje akis džiugino mokinių ir darželinukų kūrybinių darbų paroda „Kuriu dovaną iš antrinių žaliavų“, 1-8 klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje „Myliu Žemę“, kurios metu žiūrėjo filmukus, diskutavo apie atliekų rūšiavimą ir atsakinėjo į viktorinos klausimus apie aplinkos taršą, saugotinas teritorijas ir retus gyvūnus. Rūpestį mūsų planetos ateitimi, išsaugojimu 6 klasės mokiniai išreiškė rašydami laiškus Žemei, 8 klasės mokiniai trečiokus pakvietė į bandymų ir eksperimentų pamoką, kurioje vaikai turėjo galimybę ekperimentuoti su draugiškomis aplinkai medžiagomis. Per penktą pamoką visa mokyklos bendruomenė susibūrusi lauke iš guašu
nuspalvintų akmenukų sudėliojo padėkos Žemei žiedo instaliaciją. Visą dieną tvyrojo gera nuotaika, nusiteikimas daryti kuo daugiau gerų darbų mūsų gamtai.
Kovo 25 dieną mokyklos bendruomenę kviečiame dalyvauti globalioje iniciatyvoje„ Žemės valanda“. Šią dieną vienai valandai – nuo 20:30 iki 21:30 – išjungiamos šviesos, siekiant atkreipti dėmesį į mūsų planetos aplinkosaugos problemas.

Fizikos mokytoja Nijolė Dilevičienė
Chemijos mokytoja Vilija Jakubčionienė
Biologijos mokytoja  Janina Žukauskienė

 collagedarbai1

collage darbai2

 
 
 
Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.