Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Išvyka į mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ renginį „Sukurk ateities maistą pats!“

Rugsėjo 16 d. 8 kl. mokiniai dalyvavo mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ edukaciniame renginyje KTU cheminės technologijos fakulteto maisto institute. Pagrindiniai festivalio tikslai: ugdyti visuomenės mokslinę kultūrą ir skatinti jaunimą, ypač moksleivius, siekti karjeros moksle.  Renginio metu mokiniai susipažino su maisto technologų darbu, apsilankė mokslininkų laboratorijose, degustavo sausą alyvuogių aliejų, sojos ekstrudatą, kanapių išspaudas, burokėlių skaidulas, juodosios plokščiamusės lervas. Dirbtuvėlėse kartu su KTU maisto instituto mokslininkais pamėgino sukurti ir pagaminti mėsos analogą. Mėsos analogai – viena sparčiausiai augančių naujų maisto produktų grupių. Juos kuriantys verslininkai ir mokslininkai dar vis ieško to stebuklingo, pačio skaniausio, sveikiausio ir tvariausio recepto.

Išvyką organizavo chemijos mokytoja VILIJA JAKUBČIONIENĖ

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.