Administracinė informacija
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

STEAM ATVIROS PRIEIGOS CENTRO ATIDARYMAS

Spalio 27 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro laboratorijoje švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, savivaldybių, kuriose steigiami STEAM centrai, atstovai paskelbs oficialų STEAM atviros prieigos centrų (gamtos mokslų, technologijų, inžinerinio, menų ir matematinio ugdymo) startą Lietuvoje. Vėliau visi centrai susijungė teletiltu, visą dieną vyko atidarymo veiklos, kuriose dalyvavo mokiniai ir mokytojai. Į atidarymo renginį jungėsi visi 10 centrų, kurie pradėjo ar dar tik po kurio laiko pradės savo veiklą: 7 regioniniai centrai ir 3 metodiniai centrai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Mūsų mokyklos komandą atviros prieigos centro atidarymo renginyje „Lietuvos STEAM APC tinklas skelbia iššūkių dieną!“ Kaune sudarė septintokės Rugilė Burinskaitė ir Rusnė Razbadauskaitė, aštuntokai Jurga Mikšytė ir Markas Poderis. Mokyklos atstovai dalyvavo 4-iuose iššūkiuose – konstravo ir lenktyniavo su vibruojančiu voriuku ir balionu varomu automobiliu, atliko cheminius bandymus su „Ikriukais“ - atvaizdavo STEAM LT logotipą, įvykdė „PixelArt“ kompiuterinio modeliavimo užduotį. STEAM veikla mokinius sudomino ir ilgam įtraukė. Jie čia lankysis tikrai dar ne kartą.

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.