Mokinių atostogos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

MOKYKLA PRADĖJO ĮGYVENDINTI GEROS SAVIJAUTOS PROGRAMOS VEIKLAS

Mokykloje startavo Geros savijautos programa: 5-6 klasių mokiniai buvo pakviesti į ,,Juoko jogos'' programą.Jau registruojamasi ir kitoms atrinktoms veikloms, skirtoms mokinių savijautai gerinti, stiprinti bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžiams. Ši programa yra viena iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengto pagalbos plano, skirto kompensuoti per pandemiją patirtus mokymosi praradimus, priemonių.

Mokyklos renkasi iš 250-ies įvairių programų savo mokiniams. Paslaugų teikėjai siūlo socialinių emocinių įgūdžių, psichologinio grupių konsultavimo, bendradarbiavimo bei darbo komandoje įgūdžių, relaksacijos ir streso valdymo technikų mokymo programas.

Programos skirtos visų klasių mokiniams ir atitinka tam tikro amžiaus vaikų ir paauglių raidos ypatumus. Pavyzdžiui, „Žaidžiu jogą - streso įveikos programa per jogą vaikams“ pradinukus mokys emocijų savireguliacijos; „Savęs pažinimas socialiniame ir karjeros valdymo kontekste“ programa skirta gimnazistams; programa „365 dienos sveikatai“, orientuota į 5–8 kl. mokinius, vaikus supažindins su emocine higiena. Kitų programų teikėjai savo užsiėmimuose į pagalbą pasitelks muzikos, šokio, kognityvinę bei elgesio, gamtos terapijas, kvėpavimo technikas.

Geros savijautos programa yra pasirenkamųjų paslaugų fondas, kuris buvo sukurtas iš atrinktų įvairių teikėjų siūlomų paslaugų. Programa veikia panašiu principu, kaip ir mokyklose naudojamas „Kultūros pasas“ – kai iš nustatytus reikalavimus atitinkančių paslaugų teikėjų sąrašo mokyklos renkasi sau aktualias paslaugas.

Programoms keliami uždaviniai, kad jose numatytos veiklos ugdytų mokinių socialinius emocinius, bendradarbiavimo bei darbo komandoje įgūdžius, gilesnį savęs pažinimą bei gebėjimą reflektuoti, stiprintų psichologinį atsparumą, savivertę bei skatintų motyvaciją mokytis.

Geros savijautos programai įgyvendinti iš viso numatyta 5.1 mln. eurų. Šios lėšos mokykloms paskirstytos, atsižvelgiant į mokinių skaičių, mokiniui skaičiuojant 15 eurų metams. Lėšos pateks į mokyklų virtualias pinigines, kuriomis jos galės naudotis, užsakant geros savijautos programas.

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.