Administracinė informacija
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

DVIRATININKŲ šALMŲ PUOŠYBOS KONKURSAS

Kam dviratininkui ar važiuojančiam paspirtuku reikalingas šalmas prirašytos devynios jaučio odos. Daugybė įvairių tyrimų liudija, kad toks iš pažiūros nedidelis ir „nereikšmingas“ daiktas leidžia dviračių vairuotojų mirtimi pasibaigiančių nelaimingų atsitikimų skaičių sumažinti net 50 proc. Ir nors naudojančių šią apsaugos priemonę pastebimai daugėja, visgi priminti svarbiausias tiesas niekada nekenkia. Ypač, kai kalba eina apie pačius jauniausius eismo dalyvius. Būtent tokios misijos artėjant dviračių sezono startui ėmėsi Kauno pedagogų kvalifikacijos centro, Lietuvos automobilių klubo ir „Vilko kartodromo“ žmonės, drauge su keletu socialinių partnerių surengę dviratininkams skirtų šalmų puošybos konkursą „Užgavėnės kitaip. Vairuotojau, būk saugus dėvėdamas šalmą“. Jo metu visos Lietuvos vaikų darželių, pradinių ir pagrindinių mokyklų bei gimnazijų moksleivius pakvietė sukruti tokius šalmus, kurie ne tik atliktų tiesioginę funkciją, bet ir priverstų aplinkinius nusišypsoti.

Pirmą kartą rengiamame tokio tipo konkurse savo išmonę pademonstruoti ryžosi 32 ugdymo įstaigų auklėtiniai iš Alytaus, Kalvarijų, Prienų, Lazdijų, Jonavos, Kauno miesto ir Kauno rajono. Daugiau nei 100 vaikų pagamino ar papuošė 53 šalmus (kai kuriuos „projektus“ įgyvendino į komandas susibūrę vaikai), dalis kurių iš tiesų privertė konkurso žiuri iš nuostabos kilstelėti antakius. Pasirodo nuo dažniausiai pasitaikančių, o drauge ir pačių pavojingiausių galvos traumų apsisaugoti padedantys plastiko gaminiai gali būti ir daugybės aminacinių filmų personažai, ir pakankamai sudėtingos floristinės kompozicijos, ir mitologinės būtybės. Kai kurie įdomiausiais pripažinti šalmai jau sulaukė prašymų leisti būtent jais pasipuošus startuoti tradiciniame, gegužės mėnesį įvyksiančiame „Velomaratone“.

Konkurso koordinatorės „Vilko kartodromo“ projektų vadovė Vytautė Kirvelaitė ir Lietuvos automobilių klubo atstovė Lina Šembergė pasidžiaugė, kad pasiūlyta improvizacija Užgavėnes pasitikti ne tradicinėmis persirengėlių šėlionėmis ir „baisių“ kaukių gamyba, o subtilus elgesio eisme principų priminimas, sulaukė tokios pozityvios reakcijos.„Mes pasistengėme, kad visi dalyvavę vaikai ir jų mokytojai gautų simbolines dovanėles, išradingiausiai dekoravę šalmus – tikrai solidžias mūsų partnerių dovanas. Šįkart jos atiteko Kauno Vaišvydavos pagrindinės mokyklos, Kauno Tado Ivanausko progimnazijos, Alytaus Šaltinių progimnazijos, Kauno rajono Domeikavos gimnazijos, Prienų Žiburio gimnazijos, Kauno A. Puškino gimnazijos ir Kalvarijos gimnazijos moksleiviams“, – vardijo Lietuvos automobilių klubo atstovė.

Lietuvos automobilių klubo informacija

 IMG 5393 scaled

IMG 5398 scaled

IMG 5650 scaled

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.