Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Galerija
Pamoka netradicinėje erdvėje  „Eglutės gyvenimo kelias“

2020 m. sausio 20 d. Vaišvydavos pagrindinės mokyklos 1-7 klasių moksleiviai kartu su mokytojais dalyvavo netradicinėje gamtos pažinimo pamokoje „Eglutės gyvenimo kelias“, kuri vyko Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos laboratorijose bei Girionių parke. Mokiniai, vaikščiodami po Girionių parką, sužinojo, ką simbolizuoja Kalėdinė eglutė, kodėl ji puošiama, kaip Kalėdinės eglutės puošimo tradicijos atkeliavo į mūsų kraštus, kokius medžius nuo seno garbino lietuviai, kokiais medžiais galiūnais didžiuojamės ir kokie medžiai dabina mūsų kraštą. Praktinio užsiėmimo metu moksleiviai mokėsi atpažinti pakeliui augančius medžius, aptarė su KMAIK lektore Asta Doftarte,  kaip iš medžio gaminamas popierius, knygos, atsakinėjo į lektorės pateiktus klausimus ir stengėsi surinkti kuo daugiau taškų, skiriamų už teisingus atsakymus.

KMAIK laboratorijose  lektoriai H. Stravinskas ir G. Morkūnas supažindino moksleivius su miško kenkėjais, moksleiviai pro mikroskopą stebėjo įvairius vabzdžius, jų sandarą ir bandė juos atpažinti. Gėlininkystės laboratorijoje moksleiviai pasisėjo eglutės sėklų, kad geriau suprastų eglutės augimo ciklą bei iš sėklų  užsiaugintų savo EGLUTĘ.

KMAIK informacinis centras

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.