Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Galerija

Molekulės diena.

Spalio 23-ąją nuo 6:02 ryto iki 6:02 vakaro (18:02) chemikai švenčia Molekulės arba Molio dieną. Šios šventės laikas ir data yra susietas su Avogadro skaičiumi, kuris yra lygus 6,022 × 1023. Būtent, laipsnis „1023“ ir nulėmė, kad  dešimto mėnesio 23 čią dieną  švenčiama Molekulės diena. Avogadro skaičius – konstanta, aprašanti medžiagos molekulių skaičių viename molyje.

Molekulės diena chemijos ir technologijų mokytojų iniciatyva buvo paminėta ir mūsų mokykloje. 8 klasės ir „Gudročių“ būrelio mokiniai dalyvavo integruoto chemijos ir technologijų projekto, skirto "Molekulės dienai", veiklose: rinko medžiagą stendui, susipažino su įvairiomis medžiagomis, sužinojo iš kokių dalelių sudarytos molekulės, kaip tos dalelės jungiasi, kūrė mus supančių molekulių modelius iš plastiko, kaštonų, plastilino.

Projekto veiklų rezultatai pristatyti mokyklos bendruomenei.

Chemijos mokytoja Vilija Jakubčionienė

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.