Psichologas
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Pilietinė iniciatyva,, ATMINTIES KELIAS‘‘

Rugsėjo 23-iąją minima Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena. Tądien, 1943-iaisiais, buvo sunaikintas Vilniaus getas: nužudyti arba į koncentracijos stovyklas išvežti paskutinieji žydų tautybės Vilniaus gyventojai. Nuo tos dienos oficialiai Lietuvoje žydų nebeliko, tik nedidelė dalis slapstėsi lietuvių, lenkų, rusų ir kitose šeimose.

Mokykla prisidėjo prie pilietinės iniciatyvos ,,Atminties kelias“.

Minint šią dieną, istorijos mokytoja kalbėjo su savo mokiniais apie Lietuvoje gyvenusią gausią žydų bendruomenę, puoselėjusią savitą kultūrą, tradicijas bei tragišką šios tautos likimą. Turime atminti, jog nužudyti žydai buvo ne skaičius, bet konkretūs žmonės su asmeninėmis istorijomis. Mokiniai žiūrėjo filmą ,,Bėk, berniuk, bėk!“, jį aprašė ir iliustravo.

Privalome mokytis iš istorijos, ir nėra blogesnės istorijos nei masinės Holokausto žudynės.

Istorijos mokytoja Irūna Januškevičienė

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.