Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Galerija

Mokytojų edukacija į Telšius
Mokyklos mokytojai noriai dalyvauja edukacijose, skirtose gimtojo krašto pažinimui, jos geografinių regionų skirtumų pažinimui. Šį kartą pasitaikė proga aplankyti Žemaitijos sostinę Telšius. Telšiai keliautojus pasitiko saulėtu oru ir nuostabia gamta. Juk taip retai rasi miestą, kurio viduryje tyvuliuoja ežeras! Ypatingo dėmesio sulaukė pažintinė ekskursija pėsčiomis po miesto žymiausius istorinius, kultūrinius objektus. Žavėjomės Telšių šv. Antano Paduviečio Katedra, švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia, įspūdingais vietinių meistrų smulkiosios skulptūros darbais. Katedros požemiuose pagerbėme Žemaitijos vyskupų palaikus, prisiminėme jų svarbų indėlį katalikybės istorijoje. Nepaprastai įdomi pažintis buvo su žydų istorijos pėdsakais mieste. Sunku patikėti, tačiau iki II-o pasaulinio karo pusę Telšių gyventojų sudarė žydų tautybės asmenys. Labai svarbu, kad šiais laikais stengiamasi išsaugoti visa, kas liko iš garsios praeities.
Antrasis išvykos tikslas buvo pasidalinti gerąja patirtimi su kolegomis iš Telšių Kranto progimnazijos. Mokykla mus šiltai priėmė ir pateikė aktualų pranešimą, supažindinantį su svarbiausiais mokyklos pasiekimais ir kasdienos aktualijomis.Įdomu buvo sužinoti, kaip mokyklai sekasi užtikrinti aukštą mokymosi kokybę, įtraukti bendruomenę į mokyklos gyvenimą ir valdymą.
Pažintį su Telšiais baigėme ragaudami žemaitiškus patiekalus vietos kavinėje.

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.