Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Spalio pradžioje pirmokai ir antrokai apsilankė Vaikų literatūros muziejuje, kur susipažino su interaktyvia literatūros ekspozicija vaikams „Nerk į kūrybos gelmes“.
Šauni muziejininkė papasakojo apie pasakų rašymo priemonės – įvairiausių formų rašiklius, kažkada ilgai sukiotus rašytojų rankose, spausdinimo mašinėles.Mokinukai sužinojo kas yra miriorama. Kas tai? Ogi senoviškas kinas, dabartinio kino pradininkas. Tik vaizdai ne ekrane, o telpa nedidelėje spalvingai dekoruotoje dėžutėje su dviem „ausim“-rankenom, kurias sukant, tempiama viduje įdėta ilga juosta su įvairiausiais paveikslėliais – dailininko M. Jonučio nupieštais, vaikų „pripiešinėtais“, ryškiaspalviai nuspalvintais. Labai patiko ant vestibiulio didžiulio lango kabantys pasakų vartai, viduje slepiantys stebuklą –

įsikūnijusią Juliaus Kaupo pasaką „Daktaras Kripštukas pragare“. Nukabinus masyvią „spyną“ , atvėrus varčias, – viena po kitos atsidaro durelės, atveriančios šios pasakos erdves – nuo Kauno Rotušės bokšto vitražų iki seno, negyvenamo namo rūsių, kuriuose, pasirodo, įsitaisęs pragaras su visais jo atributais – verdančiais katilais, apmusijusiais veidrodžiais, juodomis žvakėmis sidabro žvakidėse ir dejuojančiu iš skausmo pragaro valdovu.Buvo labai įspūdinga klausytis pasakos ir paaimanuoti patiems kaip belzabubams. Patogiai įsitaisę ant prabangių „mįsliasėdžių“, buvom pakalbinti įvairiausių pasakų personažų – skruzdėlytės Greitutės, Svirplio Muzikanto, ( vieną mokinuką net pabučiavo),Katinėlio, Kiškelio. Ir dar ne viskas! Buvome sulindę pro neįprastą trapą į V. Žilinskaitės pasakos „Kelionė į Tandadriką“ scenografinę instaliaciją – kosminį laivą! Ir dar daug daug nepapasakojamų dalykų radome muziejuje.

Mokytojos Lolita ir Loreta

IMG 0045

IMG 0047

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.