Naujienos
Adresas: Vaišvydo g. 28, LT-45486 Kaunas     Tel. (8 37 ) 38 38 54     El. paštas: vaisvydavosvm@vaisvydava.kaunas.lm.lt

Galerija

„Pati – plati... plati..., pats dar platesnis...“. Šią begalybės mįslę pirmokai bandė įminti lankydamiesi Mykolo Žilinsko galerijoje edukacinėje programoje ,,Gyvybės medis”.
Medis kaip augalas yra paplitęs visame pasaulyje, tad nenuostabu, kad daugelyje tautų jis tapo universaliu pasaulio struktūros simboliu, susiformavusiu jau žalvario amžiuje. Gyvybės medis nėra konkretus objektas. Tai – abstraktus simbolis, apibūdinantis pasaulio modelį, turintį tris sferas. Kaip medis turi šaknis, kamieną ir šakas, taip ir baltų bei daugelio kitų tautų įsivaizduojamas pasaulio modelis turi požemį (mirusiųjų pasaulį), gyvųjų pasaulį ir dievų buveinę. Taip pat trys sferos siejamos su laiku: praeitimi, dabartimi ir ateitimi. Edukacinės programos pradžioje filme „Kosmogonija“ pirmokėliai matė tapytojo Virginijaus Kašinsko kūrinius, kurie užbūrė spalvomis ir nukėlė į kosmoso platybes, o patyrusios edukatorės tautodailininkės Nijolės Jurkuvienės padedami patys kūrė Gyvybės medį, klausėsi įstabių istorijų , mokėsi atpažinti liaudies meno dirbinių ornamentuose paslėptas simbolines prasmes.Tautodailininkė labai gyrė jaunuosius dailininkus…

Aišku, labai smagu buvo paklaidžioti po visą meno galeriją, pasižvalgyti po didžiules senų meno meistrų drobes. Bet tai jau kitų mokslo metų planai.

Mes naudojame slapukus
Savo svetainėje naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir vartotojo patirtį (sekimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad jei jas atmesite, gali būti, kad negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.